top of page
מערך הדיגיטל הלאומי.png

שירותים דיגיטליים לאירועי חיים

מערך הדיגיטל

שירותים דיגיטליים - שירותים מאוחדים לאירועי חיים

שם הממונה על הפרוייקט: הדר שפיר

מיקום גיאוגרפי: 

על האגף

היחידה לפיתוח שירותים דיגיטליים מאוחדים עוסקת בקידום ובהובלה של שירותים דיגיטליים בין-משרדיים במודל של One-Stop-Shop תוך הסתכלות על שירותים במסגרת של אירועי חיים לאזרחים ולעסקים. תפיסת העולם שלנו היא "האדם במרכז", ובמסגרת התפיסה הזו אנחנו בוחנים שירותים ממשלתיים מתוך הפריזמה של אירועי חיים שחווים האזרחים ובעלי העסקים במדינה, ומגדירים יחד עם המשרדים השונים שירות ממשלתי מאוחד – שירות אחד, במקום אחד, שייתן לאזרחים ולבעלי עסקים את המענה הטוב ביותר לאירוע החיים שהם חווים. בין אם מדובר באירוע משמח כמו לידה של תינוק חדש ובין אם מדובר בפרידה מקרוב משפחה שנפטר – האזרחים לא מכירים את המבנה הממשלתי המורכב ולא יודעים לאיזה משרד הם צריכים לגשת על מנת להשלים את החובות הרגולטוריות שלהם או לקבל את השירות אותו הם צריכים. במודל ההפעלה של אירועי חיים אנחנו בונים שירות חדש שעוטף את כלל השירותים הממשלתיים שקשורים באותו אירוע חיים על מנת לתת לאזרחים את השירות הטוב ביותר האפשרי, בצורה הפשוטה והנגישה ביותר.
העבודה בצוות כוללת ייזום והנעת תהליכי חשיבה על אירועי חיים שונים, הובלה של מחקר רגולציה ומחקרי משתמשים על מנת להבין את המצב הקיים ואת הכאבים והבעיות הקיימים, אפיון והגדרת הפתרון לבעיה, הובלת תהליך פיתוח משותף של מערך הדיגיטל יחד עם המשרדים הרלוונטיים, קידום הפתרונות והשירותים החדשים ועוד.

תיאור הפרוייקט

עבור אנשים עם מוגבלויות ואנשים שחולים במחלות קשות, בנוסף לקושי הבריאותי והנפשי שבהתמודדות עם המחלה או המוגבלות, קיים גם קושי בהתמודדות עם הבירוקרטיה, בעיקר סביב תהליכים של מיצוי זכויות.
  במהלך המחקר סביב הקשיים והכאבים שקיימים בתהליכי מיצוי זכויות לאנשים עם מוגבלויות, זיהינו את הקבוצה של אנשים חולים במחלות קשות בגילי העבודה (החל מגיל 18 ועד גיל פרישה) בתור קבוצה משמעותית באוכלוסייה שיש צורך לתת לה מענה דחוף. חקרנו את תהליך מיצוי הזכויות שקיים היום והגדרנו קונספט לפתרון שכולל One-Stop-Shop למיצוי זכויות עבור אנשים שמאובחנים במחלות קשות דוגמת סרטן. במסגרת הפתרון הגדרנו שירות מאוחד שמתחיל באזור האישי הממשלתי ומוליך את האזרח דרך מספר שלבים בתהליך מיצוי הזכויות – מול בטל"א, מול משרד הבריאות, רשות המיסים, משרד התחבורה ועוד – כאשר כל תחנה בדרך "נפתחת" על פי הצורך. בבסיס הפתרון נמצאים תהליכים של העברות מידע בין המשרדים השונים, על בסיס מדיניות Ask Once – אם המידע ידוע לנו (המדינה) אין צורך לשאול שוב.
  אנחנו נמצאים בשלבים מתקדמים של הגדרת הפתרון, ונכנסים לשלבים המאתגרים ביותר בתהליך – תיקוף הפתרון מול המשרדים השותפים, תיקוף הפתרון מול אזרחים (בדיקות שימושיות, בדיקות התאמת הפתרון לצרכים בשטח), אפיון מפורט של התהליך הטכני, הגדרת תהליכי העברות מידע, פיתוח הרכיבים השונים ועוד.
  שירות מאוחד עבור חולים קשים בגילי העבודה הוא צורך שעלה בקול ברור מהשטח, ואנחנו נמצאים בקשר רציף עם עמותת חלאסרטן ועמותת גל ירוק על מנת לתקף את כיוון העבודה שלנו ולוודא שאנחנו עונים על הצרכים והכאבים של החולים.
  הצלחה בקידום הפתרון המוצע והנגשת שירות דיגיטלי מאוחד לקבוצת האוכלוסייה הזו תפתור כאב וקושי גדולים מאוד ותאפשר לחולים להתמקד בהחלמה בלי לרדוף אחרי הרשויות בניסיון למצות זכויות.

סטטוס הפרוייקט

הפרויקט נמצא בשלב תכנון מתקדם – קיימת הגדרת קונספט לפתרון, אנחנו עוסקים עכשיו בפריטת הקונספט למהלכים קונקרטיים ויוצרים תוכנית עבודה מפורטת, בשיתוף עם המשרדים השותפים.

מבחינת משאבים, מערך הדיגיטל הקצה משאבים משמעותיים לטובת קידום הפרויקט – יועצים שמבצעים את המחקר בשטח, צוות אפיון ועיצוב חוויית משתמש, מנהלת מוצר, משאבי פיתוח ומשאבים נוספים.

רקע מקצועי וכישורים נדרשים

- בעל/ת זיקה לתהליכי טרנספורמציה דיגיטלית – אין צורך ברקע טכנולוגי, אבל יש העדפה להיכרות עם תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, עיצוב שירות דיגיטלי וכו'- הובלת תהליכים ממשלתיים מורכבים – היכרות עם תהליכים מרובי-משתתפים (בתוך אותו משרד או בין-משרדיים)
 

- יכולת רתימה, חיבור והנעה לפעולה של גורמים שונים, באותו משרד או בין משרדים שונים
 
- מוטיבציה גבוהה ורצון לעשות שינוי

800px-צוערים_לשירות_המדינה_-_לוגו.png
לוגו מפרשים חדש.jpg
נציבות שירות המדינה.jpeg
bottom of page