
בחינת תהליכי קולות קוראים לרשויות המקומיות וחשיבה על ייעול התהליכים.
מערך הדיגיטל
היחידה לקידום הדיגיטל בשלטון המקומי
שם הממונה על הפרוייקט: דר' שרון אפריל
מיקום גיאוגרפי: ירושלים
על האגף
יחידת קידום הדיגיטל השלטון המקומי במערך הדיגיטל הלאומי, כחלק מהצוות הממשלתי לקידום הדיגיטל בשלטון המקומי (מערך הדיגיטל + משרד הפנים). היחידה אמונה על ההתנהלות הדיגיטלית והטכנולוגית של השלטון המקומי ושיפור השירותים הדיגיטליים הניתנים לציבור הישראלי על ידי הרשויות המקומיות וקידום תפיסת הרשויות המקומיות כשותפות השלטון המרכזי ובהקמת ממשקים דיגיטליים מעולים ביניהם.
לטובת הנושא ישנם 4 תחומים מרכזיים בהם עוסקת היחידה – האצה דיגיטלית, הסרת חסמים, יישום ואסטרטגיה ומדיניות.
ליחידה ממשקים רבים בתוך מערך הדיגיטל עם חטיבת נוספות כגון אסטרטגיה והסרת חסמים, שותפויות, שירותים דיגיטליים, חדשנות, האצה דיגיטלית ועוד. כמו כן, ליחידה ממשקים רבים חוץ משרדיים: רשויות מקומיות, אשכולות, משרד רה"מ, משרד הפנים, מרכז שלטון מקומי, משרד הרווחה, משרד החינוך, משרד הגנת הסביבה, משרד התחבורה, משרד לשוויון חברתי ועוד (כל משרד שיש לו קשר עם רשויות מקומיות).
תיאור הפרוייקט
משרדי הממשלה מעניקים בכל שנה תמיכות מתקציב המדינה בסך כולל של כ 50-מיליארד שקלים בשנה עבור כ 2,700 -מוסדות ציבור הפועלים למטרות חינוך ,תרבות ,דת ,מדע ,אמנות ,רווחה ,בריאות ,ספורט ועוד ,כאשר בראש נמצאות התמיכות לרשויות המקומיות עם 25% מסך כל התמיכות. לצערנו, אין מאגר אחד שמרכז את שלל הקולות הקוראים. הדבר נובע מכך שכל משרד ממשלתי ורשות מקומית מפרסמים באתר שלהם, ויש מספר גורמים שמנסים לרכז את המידע בהצלחה חלקית, כולל משרד הפנים.
דוח מבקר המדינה מיולי 22 מצא: נמצא כי כל גוף ציבורי מפרסם קולות קוראים באופן עצמאי ובפלטפורמות שונות. משרד הפנים הקים מאגר קולות קוראים, אך הוא אינו מכיל את כל הקולות הקוראים המפורסמים בידי הגופים הציבוריים, וחלק מהרשויות המקומיות עדיין נעזרות במערכות של גופים פרטיים לאיתור קולות קוראים ולחלופין מקצות עובד ייעודי ברשות שיעסוק באיתור הקולות הקוראים הרלוונטיים להן ובהגשת הבקשות לתמיכה. נמצא כי מילוי הבקשות לתמיכה שמגישות הרשויות המקומיות כמענה לקולות קוראים נע בין 5 ל-200 שעות עבודה, והוא כרוך באיסוף ובמילוי של נתונים רבים גם במקרים שהמידע כבר קיים בידי הגוף שפרסם את הקול הקורא.
אנו מעוניינים לבחון את תהליך הקולות הקוראים המתקיימים במשרד הממשלה השונים, למפותם, ולחשוב על דרכים לייעל אותם על מנת שאחוז המימוש של הרשויות המקומיות יהיה גבוה ושוויוני יותר.
סטטוס הפרוייקט
מדובר על פרויקט בהקמה שכיום איננו קיים ונדרשת עבודת מיפוי, מחקר והמלצה על מדיניות. נדרש כוח אדם רלוונטי להוצאתה לפועל. היו עבודות קודמות במשרד הפנים ובמשרד ראש הממשלה שלא הבשילו. יש נגישות לחומרים אלו.
בש לב זה אין כוונה להקצות משאבים בדמות חברת ייעוץ או אחרים. במידת הצורך נשקול.
רקע מקצועי וכישורים נדרשים
- היות ומדובר בנושא הקשור למנגנון הפעולה הממשלתי, העדיפות היא למישהו שעסק או עוסק בנושאים הללו אם כי הדבר אינו חובה. רקע רלוונטי כולל אך לא מוגבל ל: כלכלה, קביעת מדיניות ואסטרטגיה, טיוב רגולציה, משפטים, דיגיטל, עולמות הרכש ועוד.
- היכרות עם השלטון המקומי מהווה יתרון אבל לא חובה. להבנתנו לא נדרש ניסיון מקצועי ספציפי קודם.
- חשוב לתאם ציפיות שיש פה משימה שהיא בעלת אופי של מיפוי, אפיון וחקר המצריכה יכולות של ניתוח, פירוק תהליכים, יכולת גבוהה של כתיבת מסמכי מדיניות והנגשת ידע.
- הערך המוסף שלה היא הרלוונטיות לפרויקטורים העוסקים בקשר עם ובתקצוב רשויות מקומיות, כך שתהיה תמורה גבוהה לאגרה.
-יכולת מיפוי, מחקר וניתוח תהליכים, עבודה עצמאית, סקרנות וחוש בילוש.


